RING OSS - 031-311 33 28

Ventilation Göteborg

RING OSS - 031-311 33 28

OVK-besiktning

Vi är godkända att utföra OVK-besiktning i Göteborg. Kontakta oss för OVK-besiktning i Göteborg samt ventilation i Göteborg.

Behöver ni hjälp med OVK-besiktning? Vårt företag erbjuder professionella tjänster inom ventilation i Göteborg. Till oss kan ni vända er både som företag, bostadsrättsförening samt privatperson. 

Vi utför OVK-besiktning i Göteborg och i övriga Västra Götaland. 

OVK-besiktning i Göteborg

OVK betyder obligatorisk ventilationskontroll och är något som alla byggnader måste genomgå enligt svensk lag. En OVK-besiktning säkerställer att ventilationssystemet fungerar enligt de föreskrifter som gällde när systemet togs i bruk. 

Vi har kunnig personal som utför OVK-besiktning redan i dag. Kontakta oss! 

Våra kontrollanter ger efter OVK-besiktningen även förslag på hur energiåtgången ska minskas samt andra åtgärdsförslag. Vi hjälper er såklart även att åtgärda detta. 

Då ska en OVK-besiktning utföras

Det är byggnadens ägare; oavsett om det är en bostadsrättförening, ett företag eller en privatperson, som ansvarar för att en OVK-besiktning utförs.

En OVK-besiktning ska göras regelbundet enligt följande schema.

Vart tredje år:

  • Förskolor, skolor, vårdcentraler och andra liknande byggnader, oavsett typ av ventilationssystem.
  • Flerbostadshus, kontorsbyggnader samt personalutrymmen och kontor i industribyggnader och liknande. Det gäller FT- och FTX-ventilation i Göteborg. 

Vart sjätte år:

  • Flerbostadshus, kontorsbyggnader samt personalutrymmen och kontor i industribyggnader och liknande. Här gäller S-, F- och FX-ventilation i Göteborg.

Bara en gång:

  • En- och tvåbostadshus med FX-, FT- och FTX-ventilation behöver bara genomgå en OVK-besiktning i Göteborg innan systemet tas i bruk. Det behövs ingen återkommande besiktning. Däremot erbjuder vårt företag er olika tjänster som service, installation samt kontroll av ventilation efter detta. 

Rot-avdrag för OVK-besiktning

Är ni privatpersoner som beställer OVK-besiktning av oss eller anlitar oss för andra typer av tjänster inom ventilation i Göteborg och resten av Västra Götaland. Glöm inte bort att ni får använda ROT-avdraget